В момента има 1 посетител в сайта
RedBlueGreen SmallMediumLarge WideNarrowFluid
Хранителните добавки и стероиди ПДФ Печат Е-мейл
Съветите на Крика
Написано от Митьо Крика   
Вторник, 11 Ноември 2008 07:15

Здравейте приятели, мотивът ми да напиша тази статия е продиктуван от факта,че много млади атлети взимат стероиди и след като ги спрат се връщат в изходна позиция, всякаш никога не са ги взимали. А защо е така? Много просто по време на прием на стероиди,организма се нуждае от голямо количество белтъчини някъде около 50гр. на ядене или на ден при тегло на индивид 100кг. приемът му трябва да бъде около 3 до5гр. на кг. лично тегло. Значи около 500гр.белтъчини. Виждате колко много, иначе какво става като не ги приемате?

Организма пълни клетките предимно с течности, защото не може да набави нужните му белтъчини. Естествено,че течности трябва да се пият защото 60% от тежестта на тялото е вода, 40% е сухо вещество,това е съотношение на нормален индивид, не трениращ. При индивиди взимащи стероиди трябва да се изравнят пропорциите 50% на 50% за сметка на сухото вещество. Ако не взимате достатъчно белтъчини под формата на добавки,след спиране на стероидния цикъл, организма губи свойството да задържа течности и всичко изпикавате(образно казано).Също така част от добавките подпомагат усвояването на стероидите и предпазват от запушване на стероидните рецептори. А и след спирането на стероидният цикъл е добре да се продължи с добавките за да има по слабо спадане на размери и килограми и да продължим с анаболният ефект.

Ще ви дам един пример със мене в далечната 1999 год. Първите , класирали се по точки в ранг листата (първи аз,след това бате Янко,но той беше болен и на негово място замина Здравко Занев) се готвихме за световно първенство по “Strongest man”. Бях изпил цялата “менделеева таблица” и ако ми бяха взели допинг проба сигурно моята урина щеше да разяде бурканчето с което се взима проба. Но килограмите и силата не растяха така добре като за подготовка за световно. Тогава на помощ дойдоха хранителните добавки !!!! Ако щете вярвайте сигурно растях със секунди на сила и маса. Изпих креатин монохидрат килограм за 10дни,гейнър протеин за около месец 15кг.,това прави по 500гр.дневно , инозин също със глутамин. От тази химия бях запушил рецепторите,но като взех да пия добавки отново химията взе да действа.

Никога през живота си не бях стигал фрапиращите за моята физика 117кг.(като се има в предвид,че съм мезоморфен тип,тоест мускулест тип и не натрупах мазнини),ръката ми бе достигнала 52см.като се има в предвид, че тя ми е изоставаща група, правех повдигане от лег горна част 215кг. серии по 3 повторения, лег преса 1500кг. по три повторения и клякане 375 кг пълен клек само със бинтове, а за тяга...взех сребърен медал в повдигане на платформа с пълни кегове бира(подобно на тяга), и то след моят приятел Мариус Подзияновски-многократен световен шампион по силова атлетика, той стана първи,а аз втори. От тогава взех да почитам много добавките и се радвам на успехи.... Надявам се,че бях поне малко полезен в обърканият свят на щангите...

Новини Съветите на Крика
Турнир по лег в Ловеч Турнир по лег в Ловеч
Тактическа грешка на отбора на Митьо Крика доведе до второ място по Уилкс на Винченцо Ангелов в турнира по лег в Ловеч проведен на 11.10.08г. Тактическа грешка и малкото време за подготовка (около седмица) доведе до второ място ... ...Readmore